• 2024 06 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Interleuven ondersteunt lokale besturen bij uitrol energiegemeenschappen

Vlaanderen heeft de streekintercommunales aangeduid om lokale besturen te helpen met het uitrollen van activiteiten van lokale energiegemeenschappen. Interleuven treedt in onze regio op als "technische assistentiehub" en is de komende 3 jaren voor jouw gemeente het steunpunt en aanspreekpunt rond energiegemeenschappen.

Lees meer

Wandelevent: Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel 2024

Voor het derde jaar op rij trekken we op 1 mei het jaarlijkse bedevaartseizoen op gang met een wandelevenement. Wandel in de voetsporen van pater Damiaan richting de basiliek. Deze wandeling, veelal langs onverharde paden, brengt je na 34 km in Scherpenheuvel. De route start in Tremelo aan het Damiaanmuseum en is bewegwijzerd. Je kan ze ook volgen via een wandel-gps of wandel-app op je smartphone.

Lees meer

Maak kennis met aankoopcentrale Hoppinshop.be

Dinsdag 6 februari maakten de besturen uit het arrondissement Leuven kennis met de nieuwe aankoopcentrale voor hoppinpunten Hoppinshop.be. De nieuwe website werd voorgesteld en de leveranciers gaven de nodige toelichting bij hun producten. De aankoopcentrale is een samenwerking tussen Interleuven en Haviland en is beschikbaar voor alle gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant.

Lees meer

IL-KDV en beheerscomité GD-PBW komen samen op 20 december

Op woensdag 20 december 2023 kwam de stuurgroep van de zelfstandige groepering Interleuven Ondersteunende Activiteiten bij elkaar. De vergadering ging door in de gebouwen van Interleuven, maar het merendeel van de leden volgde de bijeenkomst digitaal via Microsoft Teams.

Lees meer

Meer artikelen...