Woonproject Werchter Rotselaar

Foto: Lander Loeckx

In een recent aangelegde verkaveling aan de Grotestraat-Kleinstraat in Werchter (deelgemeente van Rotselaar) bouwde Interleuven elf nieuwe woningen. Kwalitatief en betaalbaar wonen in een dynamische gemeente is de insteek van dit woonproject.

Het project bevat verschillende types: 5 woningen met een ingewerkte garage en 3 slaapkamers, 2 woningen met een carport en 3 slaapkamers, 2 woningen met een ingewerkte garage en 2 slaapkamers en 2 woningen met een naastliggende garage en 3 slaapkamers. De kavels hebben een gemiddelde oppervlakte van 2a 90ca.

Elk huis heeft een eigen grote tuin (oppervlakte tussen 104 en 180 m²). De woningen worden instapklaar aangeboden, inclusief keuken, badkamer, binnendeuren, vloerafwerking, elektriciteit, sanitair en verwarming.

Het bouwvolume heeft een sobere en moderne uitstraling en vormt één architecturaal geheel. Het project oogt aantrekkelijk omdat er gespeeld wordt met een variatie van bouwdieptes en kroonlijsthoogtes.

De woningen worden afgewerkt met duurzame materialen: een roodbruin genuanceerde baksteen, aluminium schrijnwerk, glas met lage k-waarde, … Ook de wegenis is uitgerust met energiezuinige openbare verlichting. Vanzelfsprekend voldoen de woningen aan de huidige wetgeving met betrekking tot de energieprestatieregelgeving, hemelwateropvang en –hergebruik.