Multisportveld Parkheide Tremelo

In opdracht van het AGB- en het gemeentebestuur van Tremelo stond Interleuven in voor het ontwerp, de werfopvolging en de veiligheidscoördinatie van de aanleg van het nieuwe multisportveld Wiske Maes in Parkheide. Het sportterrein is sinds november 2017 in gebruik.

Het multisportveld met mini-atletiekpiste en fitnessparcours vormen een ideale verbinding tussen de bestaande speeltuin en de bestaande tennisterreinen en zijn een aanzienlijke meerwaarde voor het al mooie parkcomplex.
Omwille van de beperkte beschikbare ruimte en de ongunstige locatie, werd er bijzondere aandacht besteed aan een kwalitatieve en functionele inrichting met duurzame en onderhoudsvriendelijke materialen.

Het nieuwe gedeelte van Parkheide werd aangelegd met volledig waterdoorlatende materialen en werd voorzien van zuinige ledverlichting. Bovendien is er camerabewaking om vandalisme tegen te gaan.
De bezoekers kunnen ook een op maat gemaakte app downloaden. Via hun smartphone kunnen ze gratis gegevens en demovideo’s over het gebruik van de fitnesstoestellen raadplegen.

Foto's: Lander Loeckx