Vernieuwing recyclageparken

In opdracht van het milieubedrijf Ecowerf wordt het bestaande patrimonium van de recyclageparken vernieuwd en uitgebreid. Onze dienst gebouwen en infrastructuur ontwerpt het nieuwe of aangepaste recyclagepark, volgt de werken op en staat in voor de veiligheidscoördinatie.

Vanaf februari 2020 kunnen inwoners van Linter en Zoutleeuw (en ook 13 andere EcoWerf-parken) terecht in een nieuw recyclagepark aan de Wezersebaan.

In Messelbroek (Scherpenheuvel-Zichem) opende in juli 2019 een gloednieuw recyclagepark. Inwoners van Tielt-Winge en Scherpenheuvel-Zichem kunnen terecht in het ruime en moderne park uitgerust met elektronische registratie, DifTar-weegbruggen en verzonken containers om zware afvalsoorten van bovenaf in te werpen en er is bovendien voldoende plaats om in de toekomst nog meer afvalsoorten in te zamelen.

De recyclageparken van Tienen en Landen werden recent grondig gerenoveerd en er werd een DifTar-systeem geïnstalleerd. De ergonomie van gebruikers en parkwachters én het comfort en de veiligheid in het algemeen waren het uitgangspunt bij het ontwerp van het park. De topografie van het terrein in Landen betekende bijkomend een bijzondere uitdaging bij de opmaak van het ontwerp. De organisatie van het park werd in functie van de helling van het terrein geconfigureerd. Het resultaat is een recyclagepark met een betalend en niet-betalend gedeelte op twee verschillende niveaus. De twee delen zijn via een rotonde zowel met elkaar als met de toegangsweg verbonden wat het park uniek maakt qua circulatie en inplanting.

Foto's: Lander Loeckx