Woonproject Kisteveld Tervuren

In het woonproject Kisteveld wordt Lot 17 aan de Kisteveldlaan opnieuw te koop aangeboden. De voorrang gaat naar jonge mensen die een band hebben met de gemeente Tervuren. Je kan je kandidaat stellen tussen 2 november en 6 december.

De oppervlakte van het perceel bedraagt 3a 57ca en is bedoeld voor open bebouwing. Er is ook een tuin voorzien. De prijs bedraagt 116.471.25€ (exclusief registratierechten, notariskosten en kosten eigen aan de kopers).

Tervuren is een goed gelegen gemeente tussen Leuven en Brussel en toch nog groen en vrij rustig. Deze troeven vertalen zich in hoge woningprijzen. Voor Tervurenaars is het bijgevolg niet evident om een betaalbare woonst in eigen gemeente te vinden. Daarom besloot het gemeentebestuur enkele jaren geleden om het project Kisteveld te ontwikkelen en Tervurenaars bij aankoop van één van de bouwgronden een financieel voordeel te bieden.

Over het project

Het project Kisteveld ligt naast het kerkhof van Tervuren en bestaat in totaal uit 18 kavels. De verkaveling bestaat uit verschillende types van kavels:

  • 6 middelgrote kavels met halfopen bebouwing zonder inkomensvoorwaarden
  • 8 kavels voor bescheiden (patio-)woningen met inkomensvoorwaarden
  • 4 kavels voor bebouwing in gesloten verband met inkomensvoorwaarden

De oppervlakte van het perceel en het type bebouwing bepalen de precieze prijs. Jonge Tervurenaren kunnen de grond aankopen tegen een percentage van de werkelijke prijs als ze aan bepaalde voorwaarden voldoen. 

Voorwaarden

De belangrijkste voorwaarde is dat kopers tussen 21 en 45 jaar oud zijn. Wie zich kandidaat stelt, krijgt voorrang indien hij/zij de laatste 15 jaar minstens 10 jaar in Tervuren gewoond heeft of op dit moment 5 jaar onafgebroken in Tervuren verblijft. Zo niet moet alleszins een band met de gemeente worden aangetoond door een lidmaatschap van een erkende Tervuurse vereniging. Daarnaast zijn nog enkele andere voorwaarden/voorrangsregels opgenomen in het reglement. Daardoor krijgen jonge mensen die niet in aanmerking komen voor sociale huisvesting of onvoldoende middelen hebben om een dure bouwgrond te kopen, de kans om in hun eigen gemeente te blijven wonen.

Bijlagen

Standpuntinname verkoop aangekochte kavel

Reglement

Inschrijvingsformulier

Presentatieplan - Opmetingsplan

Hoe kandidaat stellen?

Vul het inschrijvingformulier in en voeg de nodige bewijsstukken toe. Het hele dossier moet uiterlijk op maandag 6 december in een aangetekende zending toekomen bij Interleuven (Brouwersstraat 6, 3000 Leuven). Je kan het ook zelf brengen tegen ontvangstbewijs.

Samenwerking gemeente en Interleuven

De gemeente Tervuren is eigenaar van de grond. Interleuven stond in voor de aanbesteding en de opvolging van de infrastructuurwerken, maakte het verkavelingsdossier op en begeleidt de gemeente bij de verkoopsprocedure.

Meer info over het woonproject Kisteveld en de laatste beschikbare kavels, bekomt u bij Marc De Neef. U kan ook contact opnemen met de gemeente Tervuren,dienst overheidsopdrachten en patrimoniumbeheer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..