De Villa Landen

Het kunstonderwijs, de Academie Haspengouw en de verenigingen binnen de kunstsector van de stad Landen maken sinds september 2019 gebruik van unieke ruimtes binnen de voormalige Villa aan ‘t Park. Op 8 september werd het nieuwe gebouw voorgesteld aan het grote publiek.

Het ontwerp van de Villa is van de hand van de Landense stadsarchitect. Onze dienst gebouwen en infrastructuur maakte het uitvoeringsdossier op en stond in voor de opvolging van de werf.

De werken aan de grote villa aan de Hannuitsesteenweg zijn afgerond waardoor de muziekschool en de kunstacademie na de zomervakantie hun lessen konden starten in het nieuwe gebouw. De dienst vrije tijd verhuisde eerder al.

De Villa of het gebouw van de officieren aan de voorkant van het voormalig militair domein EMI 22 werd volledig hertekend met onder meer extra ruimte voor een aparte slagwerkklas, drie nieuwe lokalen voor instrumentenleer en grote ruimtes voor woordkunst en beeldende kunst. Helemaal bovenin komt een groot repetitielokaal, ook bruikbaar door podiumverenigingen. Ook een ondergronds repetitielokaal met opslagruimte voor instrumenten en materialen wordt voorzien. Er komt zelfs een brasserie-restaurant.

Op zondag 8 september werd het nieuwe gebouw officieel geopend en voorgesteld aan het publiek.

Graag extra info over dit project of interesse om in jouw gemeente ook dergelijk project op te starten? Contacteer ons.

Foto's: Lander Loeckx