OCMW-gebouw Lubbeek

De sociale dienst en de thuisdiensten van Lubbeek zijn zopas verhuisd naar een nieuwe locatie. Vanaf nu bevinden ze zich in een nieuw bijgebouw aan het gemeentehuis aan de Gellenberg. De dienst gebouwen en infrastructuur van Interleuven stond in voor het ontwerp van de nieuwbouw en verbouwing en voerde veiligheidscoördinatie uit.

De implementatie van het nieuwe dienstverleningsconcept en de integratie van gemeente en OCMW vereisten een aangepaste infrastructuur in het gemeentehuis met een onthaal- en snelbalie, twee themabalies, gesprekslokalen en werkruimtes voor gemeente- en OCMW-medewerkers.

Het bestaande gemeentehuis kreeg achteraan een nieuwe aanbouw. Het bijgebouw heeft een sobere vormgeving en is voorzien van hetzelfde gevelmateriaal als het gemeentehuis Een gedeelte kreeg een houten gordijngevel en fragmenteert het compacte volume. De ruimtes in de nieuwe aanbouw worden verwarmd door een vloerverwarmingssysteem aangestuurd door een warmtepomp.

Rolstoelvriendelijke balies

Ook in het gemeentehuis zelf vonden een aantal verbouwingen plaats. Dit omhelsde aanpassingen aan de bestaande balies in de boven – en ondervleugel en het inrichten van bijkomende bureel- en gespreksruimtes. Bij de verbouwing van de balies werd rekening gehouden met rolstoeltoegankelijkheid. De bestaande glazen voorgevels van de boven- en ondervleugel werden voorzien van buitenscreens waardoor de ruimten bij warm weer minder snel opwarmen en de airco minder moet worden gebruikt.

De werken werden uitgevoerd in 2 fasen zodat de dienstverlening niet in het gedrang kwam. In het voorjaar 2018 werd gestart met de bouwwerken en begin 2019 werd het nieuwe gedeelte opgeleverd.

Contacteer ons voor meer informatie over dit project.

Artikel Het Laatste Nieuws 28-01-2019