PERSBERICHT - Invulling van bedrijventerrein Keiberg-Vossem kan starten

Interleuven ontwikkelt in samenwerking met de gemeente Tervuren het bedrijventerrein Keiberg-Vossem, gelegen aan de Leuvensesteenweg (N3) aan de grens van Tervuren en Bertem. De aannemer startte begin 2019 met de aanleg van de infrastructuur en deze werken vorderen goed. Ondertussen werd ook het inrichtings-, uitgifte- en beheerplan op 24 september goedgekeurd door de gemeenteraad. Met deze goedkeuring wordt ook het startsein gegeven voor een eerste selectieronde waarbij ondernemers zich kandidaat kunnen stellen om zich op dit nieuwe terrein te vestigen.

Lokale ondernemers ondersteunen

Het uitgifteplan bevat de evaluatiecriteria en -procedure om kandidaten te selecteren. “Voor het gemeentebestuur is het belangrijk dat hierbij voorrang wordt gegeven aan Tervuurse KMO’s die willen uitbreiden of in zonevreemd gebied liggen”, zegt burgemeester Jan Spooren. “Wij willen maximale kansen geven aan onze lokale ondernemers, die bovendien ook een positieve bijdrage leveren aan tewerkstelling in eigen regio”, aldus nog de burgemeester. De gemeente en Interleuven zullen hierover nog gericht naar die lokale ondernemers communiceren.

Een doordachte inrichting en slim gebruik van ruimte, energie en water

Het bedrijventerrein werd ingericht met aandacht voor een veilige en vlotte mobiliteit: “Daarom voorzien we één hoofdaansluiting op de Leuvensesteenweg, drie doorsteken voor fietsers en voetgangers, een bushalte aan het bedrijventerrein en een interne lus met voetpad”, zegt Bram Peters, schepen van ruimtelijke ordening en mobiliteit. “Daarnaast wordt de zone landschappelijk ingepast in de omgeving door een gedifferentieerde buffer. Richting de aanpalende woonwijken bevat deze een extra grondwal zodat eventuele hinder op de omgeving wordt beperkt”, aldus nog schepen Peters. Ook op vlak van duurzaamheid zal het bedrijventerrein één van de meest vooruitstrevende in Vlaanderen zijn.

Infovergaderingen

Samen met Interleuven organiseert de gemeente Tervuren op woensdag 6 november (om 19 uur in het Administratief Centrum De Zevenster) nog een infovergadering voor de omwonenden om de stand van zaken van de infrastructuurwerken en de mogelijk toekomstige invulling verder toe te lichten. De geïnteresseerde ondernemers worden uitgenodigd (op woensdag 13 november om 19 uur in het Administratief Centrum De Zevenster) om verdere informatie te krijgen over de mogelijkheden en modaliteiten om daar een nieuw bedrijf op te richten.

Ondernemers die nu al interesse hebben om zich te vestigen op het bedrijventerrein Keiberg-Vossem kunnen contact opnemen met Marc De Neef  (0495 53 84 47) of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Persbericht