Projectaanbod milieudienst Interleuven

In de meerjarenplanning van jullie gemeente zijn er beleidsdoelstellingen opgenomen die wij mogelijks met de intergemeentelijke milieudienst mee kunnen vorm geven. Jullie deelname aan onze exclusiviteitscontracten basisondersteuning (3.1), klimaatondersteuning (3.2) en taakondersteuning (3.3) kan hiervan al een bewijs zijn. Hiervoor willen we jullie alvast bedanken voor het vertrouwen.

Begin december 2019 hebben jullie via mail het projectaanbod van de intergemeentelijke milieudienst van Interleuven voor 2020 ontvangen. Hoewel een aantal gemeenten hun interesse in één of meerdere projecten toen reeds te kennen hadden gegeven, wilden sommige gemeenten liever wachten om hun deelname aan de projecten kenbaar te maken tot na de vaststelling van de meerjarenplanning.

Normaal zouden we in de periode maart – mei dit jaar bij jullie persoonlijk langskomen om onder meer ons projectaanbod toe te lichten, maar Covid-19 (coronavirus) heeft er anders over beslist. In afwachting tot dergelijke vergadering opnieuw mogelijk zijn, willen we jullie via deze weg er opnieuw aan herinneren dat ons projectaanbod raadpleegbaar is en blijft op onze website. Voor meer gedetailleerde informatie en een kostprijsraming over een bepaald project, kan u de desbetreffende projectfiche raadplegen via uw persoonlijke inloggegevens op ons Extranet. U kan ook in één oogopslag een overzicht krijgen van ons volledig projectaanbod.

Graag willen we de nadruk leggen op één van onze projecten die momenteel heel actueel is met betrekking tot de gevreesde droogteproblematiek. Met het project ‘droogtemaatregelen’ willen we een gerichte visie en doordachte aanpak met effectieve (preventieve) maatregelen om droogteperiodes te overbruggen.  Concreet denken we hierbij aan o.a. samenaankoop hemelwaterputten (inwoners en lokale besturen), uitvoeren van wateraudits in openbare gebouwen, onderzoek naar opvang en hergebruik van bemalingswater,…. Deelt u onze mening en wilt u ook overgaan tot actie? Geef dan ons uw visie of mening over hoe we dit samen kunnen aanpakken.

Verder mag u ons steeds contacteren indien u vragen heeft over een project of als er andere onduidelijkheden zijn. U mag ons ook altijd zelf een voorstel doen om een bepaald project te onderzoeken naar haalbaarheid, schaalvergroting, ….

We maken ook van de gelegenheid gebruik om de nadruk te leggen op één van onze projecten die momenteel heel actueel is met betrekking tot de gevreesde droogteproblematiek.