• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Veilig fietsen in Rotselaar dankzij Interleuven

Op woensdag 3 maart werd in Rotselaar een nieuw stuk fietssnelweg geopend. Het gaat om het stuk tussen de Abdijlaan en het station van Rotselaar, goed voor bijna 2 kilometer extra fietsplezier. Dit nieuwe stuk maakt deel uit van de fietssnelweg F25 die de stations van Aarschot en Leuven met elkaar zal verbinden.

In opdracht van de gemeente Rotselaar ontwierp Interleuven een deel van de fietssnelweg Leuven-Aarschot. De afdeling Gebouwen & Infrastructuur zorgde voor de opmaak van een subsidiedossier, de omgevingsvergunningsaanvraag en het aanbestedingsdossier. De werken werden gestart na het verlof van de zomer van 2020. De werfopvolging en de veiligheidscoördinatie werden eveneens door Interleuven uitgevoerd. 

Het traject loopt tussen de Abdijlaan (achter het Montfortcollege) en het Pad Onder ’t Spoor nabij het station van Wezemaal. De fietssnelweg is over de gehele lengte 3,5m beter breed en goed verlicht. Dit zorgt voor een aangename, en vooral veilige fietsroute. In het voorjaar wordt ook het rustpunt ter hoogte van de Duitsveldbaan verder aangeplant, en in een latere fase krijgt de volledige fietssnelweg nog logomarkeringen en bewegwijzering.

Lees er meer over of bekijk zeker ook de reportage van ROB-tv.