• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Samenaankoop regenwatertonnen 2021

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

 De gemeenten Bertem, Boortmeerbeek, Glabbeek, Haacht, Herent, Holsbeek, Keerbergen, Kortenaken, Lubbeek, Rotselaar, Tervuren en Tremelo organiseren met ondersteuning van Interleuven een eerste samenaankoop regenwatertonnen tussen 10 mei 2021 en 17 december 2021.

Met een regenwaterton bespaar je op het verbruik van kostbaar en schaarser wordend drinkwater. Je kan het opgevangen regenwater onder meer inzetten om je planten en tuin te bewateren, het huis schoon te maken en je fiets of wagen te poetsen. Via onze website kunnen geïnteresseerde inwoners verschillende kwaliteitsvolle modellen van bovengrondse regenwatertonnen aan een voordelige prijs bestellen. De modellen werken gekozen in overleg met een werkgroep van inwoners uit de deelnemende gemeenten. Men kan er bovendien ook voor kiezen om de regenwaterton aan huis te laten leveren en te laten installeren door onze partner IGO.