Nieuw raamcontract bodemgerelateerde onderzoeken

Om verschillende redenen kunnen bodemgerelateerde onderzoeken noodzakelijk zijn. Zo is bij de exploitatie van bepaalde risico-inrichtingen een periodiek oriënterend bodemonderzoek vereist. De opmaak van een technisch verslag is steeds nodig bij grondverzet van meer dan 250 m³ of van risicogrond, en bij het ruimen van slib uit potentieel verontreinigde waterlopen. Bij een calamiteit dient een bodemsaneringsdeskundige zo snel mogelijk de ernst van de bodemverontreiniging te bepalen. Bij de constructie van een gebouw is de uitvoering van sonderingen aangewezen, en bij sloop verzekert een sloopopvolgingsplan en een asbestinventaris een veilige en milieuvriendelijke afbraak. 

Vaak betekent deze materie een drempel of vertraging in lopende projecten aangezien niet steeds is geweten welke onderzoeken er dienen te gebeuren en de aanstelling van een bodemsaneringsdeskundige volgens de wetgeving overheidsopdrachten dient te gebeuren. Interleuven sloot een raamovereenkomst af met enkele bedrijven die gespecialiseerd zijn in deze materie. De gemeenten kunnen een beroep doen op deze overeenkomst voor het uitvoeren van slibonderzoek, diverse types bodemonderzoeken, dringende interventies bij verontreiniging, sonderingen, en de opmaak van sloopopvolgingsplannen en asbestinventarissen.

Interleuven ontzorgt de gemeenten door in te staan voor de opmaak van een prijsvoorstel, opvolging van de uitvoering, en nazicht van de rapportage. Om gebruik te maken van deze raamovereenkomst volstaat het intekenen op exclusiviteitscontract 3.3 (taakondersteuning) en een collegebeslissing van deelname aan dit project. Voor meer informatie over bodemgerelateerde onderwerpen of deze raamovereenkomst kan u contact opnemen met Wouter Maertens via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Er volgt binnenkort nog meer informatie betreffende dit project.