Fase 2 kavelverkoop gaat van start op bedrijventerrein Keiberg-Vossem

Op het nieuwe bedrijventerrein Keiberg-Vossem aan de Leuvensesteenweg (N3) start de tweede fase van de uitgifte. Bedrijven die zich hier vestigen, bepalen binnenkort het aanzicht van het bedrijventerrein naar de buitenwereld.  

PERSBERICHT

Keiberg-Vossem staat voor een kwaliteitsvol en duurzaam bedrijventerrein, met speciale aandacht voor innovatie, energie, water, ruimtelijke kwaliteit, biodiversiteit en integratie in het landschap. Hiermee willen Interleuven en de gemeente Tervuren een toekomstbestendige zone ontwikkelen die een goed gelegen economische uitvalsbasis biedt en tevens een aangename werkplek is.

Lokale verbondenheid

Bij de verkoop van de kavels wordt voorrang gegeven aan lokale bedrijven die een band hebben met de gemeente. Is het een Tervuurs bedrijf? Stelt het personeel tewerk uit de buurt? Werkt het met lokale leveranciers? Is het een lokaal bedrijf dat wil verhuizen binnen de gemeente of uitbreiden? Dit criterium wordt meegenomen in de toewijzing van de kavels.

Sofie Lombaert, schepen van lokale economie is tevreden dat lokaal ondernemerschap hier maximale kansen krijgt: "Ik ben zeer blij dat lokale ambachtelijke bedrijven en KMO's de kans krijgen om zich in eigen streek verder te kunnen ontwikkelen op de ambachtelijke zone Keiberg-Vossem, waar ondernemen en aandacht voor een duurzame terreinontwikkeling hand in hand gaan."

Fase 2: kavels met zicht op de Leuvensesteenweg

Het bedrijventerrein bestaat uit een interne lus met een aantal kavels die bestemd zijn voor lokale bedrijven. In het aanbod van de bedrijfsgebouwen is een combinatie voorzien van kantoren en echte bedrijfsruimte.

In een eerste fase werden de terreinen langs de interne ontsluiting in de markt gezet. De tweede fase omvat kavels die gelegen zijn aan de inrit, maar ook aan de Leuvensesteenweg. Zo vormen ze het visuele visitekaartje van het bedrijventerrein. Daarom zal er in deze fase extra rekening worden gehouden met het architecturale en esthetische aspect. De te verkopen percelen hebben een oppervlakte van minimaal 2.500 m².

Burgemeester Marc Charlier erkent het belang van deze locatie: “Zichtbaarheid langs de belangrijkste steenweg van Tervuren is voor sommige ondernemers cruciaal, het zorgt niet enkel voor naambekendheid maar laat ook letterlijk toe een imago op te bouwen door middel van de architectuur van het bedrijfspand.”

Wedstrijdformule

Ondernemers kunnen zich nog kandidaat stellen voor fase 1 (met nog enkele loten beschikbaar) en nu ook voor fase 2. De eerste gronden van deze fase worden uitgegeven via een wedstrijdformule. De volledige voorwaarden en een overzicht van de deelnameprocedure zijn terug te vinden op de projectwebsite www.keiberg-vossem.be/kandidaat-ondernemer of via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het voorstel van de kandidaten wordt ten laatste op 29 april verwacht.

 

Bekijk ook de reportage van ROB-tv of download het persbericht.