Eerstesteenlegging Huis van het Kind in Rotselaar

Op dinsdag 28 juni 2022 werd in Rotselaar de eerste steen gelegd van het Huis van het Kind. Een huis waar Kind & Gezin, Kind & Preventie, Wiegwijs en de gemeentelijke medewerkers hun dienstverlening aan gezinnen zullen aanbieden. De eerste steen werd feestelijk gelegd door onder meer de kinderen van GBS De Straal in Rotselaar.

Het gaat om een energiezuinige, hedendaagse en toegankelijke nieuwbouw, met onder andere zonnepanelen, een regenwater- en warmtepomp. Binnen is ruimte voorzien voor medische ondersteuning, een borstvoedingslokaal en een gespreksruimte. Het gebouw, waarin Rotselaar ruim 600.000 euro investeert, zal ook gebruikt kunnen worden voor kleinschalige ontmoetingsmomenten en infoavonden. Als de werken volgens planning verlopen, wordt de nieuwbouw in mei 2023 in gebruik genomen.

Het ontwerp van dit mooie project is van de hand van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Zij staan ook in voor de veiligheidscoördinatie en werfopvolging. Voor meer informatie kan je met onze dienst contact opnemen. 

Lees hier ook het volledige persbericht.