Verslag ‘Mobiliteitsoplossingen Interleuven’

Deze boeiende infodag wekte heel wat interesse bij onze lokale besturen en ging door op de kantoren van Interleuven op 23 juni 2022. Met sprekers van IGEMO, o2o, fairville, trage wegen vzw, cambio en heel wat medewerkers van Interleuven en de lokale besturen zelf was er genoeg voer om te bespreken. De enthousiaste deelnemers kwamen ook vaak zelf aan het woord om vragen te stellen en ervaringen te delen, wat van deze infodag een succes maakte.

De thematiek van hoppinpunten en deelwagens leeft bij nagenoeg alle besturen en hierbij was het interessant om te zien hoe een gemeente als Rotselaar het voortouw neemt en andere lokale besturen ook verder geholpen worden door de ervaringen die zij hebben opgedaan bij het realiseren van hun eerste mobipunt/hoppinpunt.

Fietsleasingaanbieder o2o kon dan weer heel wat adelbrieven voorleggen inzake de opstart van fietsleasing bij heel wat lokale besturen in de regio en gaf heel wat info en tips mee voor de deelnemers die hiermee aan de slag wilden gaan binnen hun organisatie.

Daarnaast kwam ook de case van gemeente Kortenberg aan bod, meer bepaald hoe ze in samenwerking met Interleuven een grootschalig verkeersonderzoek organiseerden met een goed uitgewerkt participatieluik, waaruit heel wat relevante conclusies getrokken konden worden met betrekking tot de organisatie van de lokale mobiliteit.

Er werden nog heel wat interessante thema’s en projecten aangehaald doorheen de dag. Heb jij deze infodag gemist? Geen zorgen: de presentaties en het verslag zijn op te vragen via de milieudienst van Interleuven bij onze collega Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 016 28 42 55.

Dit was de eerste infodag van Interleuven die specifiek rond het thema ‘mobiliteit’ werd georganiseerd maar gezien het enthousiasme was dit ongetwijfeld de eerste van velen.