Officiële inhuldiging ITG

Op vrijdag 16 september is het intergemeentelijke trainingscentrum voor de politie in Goetsenhoven (ITG) officieel ingehuldigd. Na de afronding van de werken in het midden van de coronapandemie werd de site al vanaf september 2020 gedeeltelijk in gebruik genomen. Ondertussen vormt het ITG een locatie waar zowel Vlaamse als Waalse politiezones en andere veiligheidsdiensten alle faciliteiten vinden om geweldbeheersing te trainen.

De inhuldiging is bijgewoond door meer dan honderd genodigden waaronder verschillende burgemeesters, korpschefs en gebruikers. De genodigden maakten kennis met alle mogelijkheden die het ITG te bieden heeft en waren getuige van een demonstratie door eenheden van de Federale Politie. Hans Eyssen (voorzitter Interleuven), Katrien Partyka (burgemeester Tienen) en Jean-Paul Mouchaers (Korpschef Politiezone Leuven) gaven een toelichting. Aansluitend werd de opening feestelijk afgesloten met een receptie.

De dienst Gebouwen en Infrastructuur van Interleuven maakte het ontwerp voor het volledige gebouw alsook de buitenaanleg en startte begin 2019 met de bouwwerken. De bouwkost bedroeg meer dan 6 miljoen Euro. Het beheer van het gebouw gebeurt door Interleuven, terwijl de uitbating verzorgd wordt door de politiezone Leuven.

 

Voor een volledige fotoreportage kan u dit bestand downloaden.

Zowel rob-tv als Vers l'Avenir hebben hier een reportage van gemaakt, inclusief beelden van de indrukwekkende demonstraties.