Huis van het Kind geopend in Rotselaar

Dinsdag 16 mei 2023 werd het Huis van het Kind in Rotselaar feestelijk geopend. Een huis waar Kind & Gezin, Kind & Preventie, Wiegwijs en de gemeentelijke medewerkers hun dienstverlening aan gezinnen zullen aanbieden. Voor de gelegenheid kwamen de leerlingen van twee lokale klasjes alvast een kijkje nemen.

Het Huis van het Kind vond zijn nieuwe onderkomen in een energiezuinige, hedendaagse en toegankelijke nieuwbouw, met onder andere zonnepanelen, een regenwater- en warmtepomp. Binnen is ruimte voorzien voor medische ondersteuning, een borstvoedingslokaal en een gespreksruimte. Het gebouw, waarin Rotselaar ruim 600.000 euro investeert, zal ook gebruikt kunnen worden voor kleinschalige ontmoetingsmomenten en infoavonden. Het Huis van het Kind is er voor alle (toekomstige) gezinnen, met bijzondere aandacht voor kwetsbare gezinnen, maar ook voor alle anderen die betrokken zijn bij de opvoeding van kinderen en jongeren tussen 0 en 24 jaar. Je kunt er terecht met alle vragen over opvoeding en ontwikkeling bij een opvoeddeskundige.

Het ontwerp van dit mooie project komt van de hand van de dienst Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Zij stonden ook in voor de veiligheidscoördinatie en werfopvolging. Voor meer informatie kan je met onze dienst contact opnemen.

Lees er meer over wat het Huis van het Kind allemaal te bieden heeft.