Webinar subsidies Hoppinpunten - 26 juni 2023

Ben je bezig met de uitrol van het hoppinpuntennetwerk maar heb je toch nog enkele vragen over de subsidies? Op 26 juni organiseert Mobipunt vzw in samenwerking met VVSG & autodelen.net een gratis webinar die al uw vragen kan beantwoorden. Wandel virtueel mee door een hoppinpunt en sta stil bij alle mogelijkheden!

Vlak voor we de zomervakantie ingaan, geven we graag nog een antwoord op de vragen die bij veel steden en gemeenten op dit moment leven: hoe krijgen we onze Hoppinpunten gefinancierd? In een webinar op maandag 26 juni bundelen we alle subsidiemogelijkheden die er zijn voor Hoppinpunten (langs gemeentewegen). Er is immers meer dan de Hoppinsubsidie alleen.

De laatste maanden zijn er wel wat ontwikkelingen geweest rond Hoppin in Vlaanderen: het vervoer op maat of flexvervoer dat via de vervoerregio’s wordt aanbesteed, de databank die wordt uitgebouwd, de app en website die op punt worden gezet. Veel werk achter de schermen, maar ook in het straatbeeld volgen de gerealiseerde Hoppinpunten elkaar in sneltempo op. En dat is goed, want vanaf 1 juli treden de nieuwe openbaar vervoerplannen in werking, en dat vraagt om kwalitatieve, toegankelijke haltes en overstappunten. Toch zijn er nog heel wat zaken die gemeenten tegenhouden, onder andere de financiering. Daar willen we jullie graag wegwijs in maken.

Er is de Hoppinsubsidie (€ 25.000 – € 500.000 afhankelijk van de inschaling) waarmee verschillende, maar niet alle, kosten kunnen worden gedekt, en waar – uiteraard – voorwaarden aan vasthangen. Daarnaast kan je voor toegankelijke haltes en halte-infrastructuur (zoals schuilhuisje en fietsenstalling) een aparte subsidie aanvragen. Slim combineren van subsidies kan helpen om de meerkost voor de gemeente beperkt te houden. Er is ook het LEKP, waarmee je bijvoorbeeld bijkomende deelmobiliteit kan financieren.

Tijdens onze webinar zetten we nog eens alles naast elkaar. We leren je ook werken met een handige tool die we bouwden om gemakkelijk je subsidies te berekenen.

We organiseren deze webinar samen met VVSG en Autodelen.net. We zullen delen wat de stand van zaken is rond de deelmobiliteit binnen de vervoerregio’s en hoe je als gemeente ook zelf deelmobiliteit kan vormgeven. Samen hopen we jullie weer een stuk verder op weg te helpen.

Inschrijven & vragen doorgeven die je graag beantwoord wil zien kan via dit formulier