• 2024 06 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant treedt toe tot Interleuven

Op woensdag 21 juni 2023 vond de algemene vergadering van Interleuven plaats. Een van de punten op de agenda was een statutenwijziging en toetreding van de hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant als nieuwe vennoot. De toetreding werd door de aanwezige stemgerechtigde vennoten unaniem goedgekeurd. De hulpverleningszone voegt zich als vennoot van Interleuven bij 29 steden/gemeenten, 29 OCMW’s en 8 politiezones uit het arrondissement Leuven en andere intergemeentelijke verenigingen.

Hulpverleningszone Oost in Vlaams-Brabant verenigt de brandweerposten Aarschot, Diest, Haacht, Landen, Leuven, Overijse, Scherpenheuvel-Zichem en Tienen. Deze 8 posten met ruim 500 medewerkers zetten zich dagelijks in voor de bescherming van de inwoners van de 32 gemeenten binnen Hulpverleningszone Oost. Momenteel maakt de Hulpverleningszone al gebruik van de gemeenschappelijke preventiedienst van Interleuven en voeren de medewerkers hun Periodiek Preventief Medisch Onderzoek (PPMO) in het Intergemeentelijk Trainingscentrum in Goetsenhoven uit.

In het verleden gaf de hulpverleningszone Oost-Vlaams Brabant al meerdere keren te kennen dat ze, naar analogie van de lokale besturen, nog intenser willen samenwerken met Interleuven. Er wordt dan vooral in eerste instantie gedacht aan het verder optimaliseren van het gebruik van het Intergemeentelijk Trainingscentrum in Goetsenhoven, veiligheidscoördinatie bij bouwwerken, DPO-ondersteuning of ondersteuning bij milieudossiers.

Als intercommunale stimuleert Interleuven de duurzame ontwikkeling van de regio Oost-Brabant. Interleuven ondersteunt haar partners en vennoten bij projecten in diverse domeinen zoals ondernemen, omgeving, wonen, slimme regio, bestuurlijke werking of gebouwen en infrastructuurwerken.

INTERLEUVEN logo cmykHulpverleningszone Oost Vlaams Brabant