Fietssnelweg F24 feestelijk geopend

Op 5 juli 2023 werd in Bierbeek het eerste deel van de fietssnelweg F24 feestelijk geopend. Iedereen was welkom om dit nieuwe stukje fietssnelweg in te huldigen en alle passanten werden getrakteerd op een gratis ijsje en een kleine attentie. De vernieuwde weg zorgt ervoor dat fietsers op een veilige en aangename manier kunnen fietsen van de Boststraat in Boutersem tot het station van Leuven.

Concreet werd er zo'n 4,5 km ontbrekende fietssnelweg aangelegd die ervoor zorgt dat fietsers veilig van de Boststraat in Boutersem tot aan het station van Leuven kunnen fietsen. De werken werden gelijktijdig in twee zones uitgevoerd. Het eerste gedeelte ligt tussen de Hoegaardsestraat in Leuven en de Rijsmortelstraat in Bierbeek, hier werd ook een nieuwe fietsbrug gebouwd. De tweede zone bevindt zich tussen de Stationstraat in Bierbeek en de Boststraat in Boutersem. Tussen beide zones kunnen fietsers gebruik maken van de Rijsmortelstraat.

Tijdens de officiële inhuldiging werd het nieuwe stukje ook ingefietst door de aanwezige partners. Fietsers die tussen 11u en 14u gebruik maakten van de nieuwe fietssnelweg werden ook getrakteerd op een gratis ijsje. Voor de fietsers is de opening van de nieuwe fietssnelweg heel goed nieuws, zij kunnen zich nu met de fiets op een veilige en aangename manier verplaatsen tussen Boutersem en Leuven.

Het ontwerp van de fietssnelweg is een realisatie van het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. De realisatie van de fietssnelweg past binnen het strategische project Regionet Leuven om onder andere een hoogwaardig kwaliteitsvol fietsnetwerk uit te bouwen waaraan Interleuven samen met onder meer de provincie en Leuven meewerkt.

 Bekijk ook de reportage via ROB-tv.