Maak kennis met aankoopcentrale Hoppinshop.be

Dinsdag 6 februari maakten de besturen uit het arrondissement Leuven kennis met de nieuwe aankoopcentrale voor hoppinpunten Hoppinshop.be. De nieuwe website werd voorgesteld en de leveranciers gaven de nodige toelichting bij hun producten. De aankoopcentrale is een samenwerking tussen Interleuven en Haviland en is beschikbaar voor alle gemeenten in de provincie Vlaams-Brabant.

Interleuven en Haviland ondersteunen de lokale besturen uit de regio reeds bij de uitrol van het netwerk van Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes. Hierbij kunnen gemeenten beroep doen op de intercommunales voor ondersteuning bij het ontwerp, de technische uitwerking, de realisatie en de communicatie.

Het netwerk van Hoppinpunten werd vastgelegd in de regionale mobiliteitsplannen van de vervoerregio’s Leuven en Vlaamse Rand. Een Hoppinpunt is een punt waar verschillende vervoersmodi samenkomen en op elkaar zijn afgestemd (trein, tram, bus, deelsystemen, …). Aan een Hoppinpunt is steeds een fietsenstalling aanwezig. Het streefdoel is om deze punten maximaal toegankelijk te maken voor iedereen. 

Waarom een aankoopcentrale?

De oprichting van de aankoopcentrale voor Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes heeft als doel het aanbieden van straatmeubilair voor het kwalitatief inrichten van Hoppinpunten en toegankelijke bushaltes. Deze aankoopcentrale is een samenwerking tussen de intercommunales Interleuven en Haviland. Dit zorgt ervoor dat alle lokale besturen van de provincie Vlaams-Brabant hiervan gebruik kunnen maken. Het aangeboden straatmeubilair focust zich binnen deze aankoopcentrale voornamelijk op fietsinfrastructuur, lockers, zitbanken en Hoppinzuilen.

Benieuwd naar al wat onze aankoopcentrale te bieden heeft? Neem gerust een kijkje op www.hoppinshop.be. De online winkel voor de hoppinpunten is alleen toegankelijk voor de deelnemende gemeenten.

Hoppinshop