Burgemeestersoverleg Oost-Brabant op bezoek in de Tiense suikerfabriek

Op vrijdag 26 april 2024 kwam het burgemeestersoverleg samen in Tienen voor haar tweede vergadering van 2024. Kort na de middag werden zij onthaald op de site van de Tiense suikerfabriek. Daar kregen de burgemeesters een toelichting over de geschiedenis van de bietensuiker in de regio en werd een bezoek gebracht aan de verpakkingsafdeling. Nadien vormde het T-Center het decor voor de vergadering.

De burgemeesters kregen een goedgevulde agenda voorgeschoteld en bespraken onder meer het Labo Regiovorming, het memorandum Regio Oost-Brabant met de belangrijkste beleidseisen naar de volgende Europese, federale en Vlaamse regeringen en de luchthavenregio. Burgemeester van Tienen, Katrien Partyka, gaf ook een toelichting over het project Tiense Watervelden.

Na afloop van de vergadering werd een bezoek gebracht aan het nabijgelegen Intergemeentelijk Trainingscentrum Politie in Goetsenhoven. Daar kregen de burgemeesters de oefenterreinen voor de brandweer te zien en werd een toelichting gegeven rond rekrutering en selectie voor Politie en opleiding van Brandweer en Politie. Afsluitend konden de aanwezigen napraten tijdens een diner.