Nieuws_Ondernemen

M-app brengt woon-werkverkeer Researchpark Haasrode in kaart

Op 2 mei werd op het bedrijventerrein Researchpark Haasrode de 'M-app' voorgesteld. Deze app brengt het woon-werkverkeer van de werknemers op de bedrijvenzone in kaart. De resultaten worden op drie manieren gebruikt: gebruikers/werknemers krijgen alternatieven voor hun verplaatsingen zoals andere vervoermiddelen, tijdstippen of routes, bedrijven ontvangen input voor hun bedrijfsvervoerplannen en de overheden kunnen met de beschikbare data de verkeersstromen beter managen. Dat maakt van de M-app een primeur voor ons land. In de komende weken worden er ook roadshows georganiseerd om alternatieve mobiliteitsmaatregelen nog beter bekend te maken bij de bedrijven van het Researchpark Haasrode.

Lees meer

Grenzeloos ondernemen stimuleren - stappenplan en ruimtelijk datamodel

Ruimte in Vlaanderen is schaars. Heel wat gemeenten ondervinden een nijpend tekort aan oppervlakte waar (lokale) ondernemers terecht kunnen om zich te vestigen, te herlokaliseren of uit te breiden. Interleuven merkt dat in het arrondissement de zoektocht naar een geschikte locatie voor bedrijvigheid geen gemakkelijke opdracht is. Daarom kiezen sommige gemeenten ervoor om geen ‘eigen’ bedrijventerrein te ontwikkelen, hoewel ze toch meer ruimte willen voorzien voor lokale economische activiteiten. Met dit project en het boek ‘Grenzeloos Ondernemen Stimuleren – een handleiding voor intergemeentelijke bedrijventerreinen’ reikt Interleuven de gemeenten elementen aan die de realisatie op het terrein kunnen bewerkstelligen.

Lees meer

Beter bereikbaar Researchpark Haasrode

Op 3 maart stelde Interleuven samen met nog acht organisaties uit Leuven en Vlaams-Brabant een plan voor waarin gezamenlijke duurzame oplossingen naar voor worden geschoven voor het mobiliteitsprobleem op en rond het bedrijventerrein Researchpark Haasrode. Daarbij wordt vooral ingezet op de fiets, het openbaar vervoer en een nieuwe app die bedrijven o.a. helpt om hun werknemers te coachen in hun trajectkeuze. De komst van twee onderwijsinstellingen ‒ UC Leuven-Limburg en CVO Volt ‒ maakt van het bedrijventerrein een zeer belangrijke aantrekkingspool en vormde de aanleiding voor dit unieke samenwerkingsverband. De eerste concrete acties moeten in september 2016 al zichtbaar zijn.

Lees meer

Herkenbare totem duidt toegang bedrijventerreinen Interleuven aan

Om de zichtbaarheid en herkenbaarheid van de bedrijventerreinen die Interleuven ontwikkelde en beheert, te vergroten, werd aan de ingang ervan een totem geplaatst. Hierop staat de naam van het bedrijventerrein, de logo’s van de gemeente/stad en van Interleuven en een QR-code die rechtstreeks verwijst naar de webpagina van het bedrijventerrein.

Lees meer

Pendelaars Researchpark Haasrode sneller met fiets

De resultaten van het grote mobiliteitsonderzoek rond het Researchpark Haasrode, die gisteren werden voorgesteld, tonen aan dat de fiets en het openbaar vervoer een waardig en vaak sneller alternatief zijn voor de 10.000 werknemers van het bedrijventerrein. Momenteel komt bijna 90% met de wagen. Om werkgevers en werknemers te sensibiliseren en tot actie aan te sporen, wordt in 2017 een bedrijventerreinvereniging opgezet.

Lees meer