Pelgrimswegen

Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel wordt op 26 april 2019 al 1 jaar. Het afgelopen jaar organiseerden we een lanceringsmoment, vijf infoavonden en vijf projectcafés. Ook de laatste maanden zaten we niet stil en dit werk resulteerde in een mooi verjaardagscadeau: de eerste erfgoedobjecten staan online! Onze digitale tentoonstelling kan je hier bekijken.

Lees meer

In oktober en november vinden er projectcafés voor het project 'Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel' plaats. Om het netwerk van oude bedevaartwegen terug herkenbaar te maken en het bijhorende erfgoed te ontsluiten in een online databank, hebben we jullie hulp nodig.

Lees meer

‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’ wil de bedevaartwegen naar Scherpenheuvel opnieuw herkenbaar maken. Het verzamelen van informatie (verhalen, objecten, …) van bedevaarders, wandelaars, verenigingen, … die te voet naar Scherpenheuvel gaan én de medewerking van geëngageerde vrijwilligers zijn hierbij essentieel. Het project is dan ook VAN EN VOOR IEDEREEN. Wil je graag je steentje bijdragen? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.als gemotiveerde vrijwilliger en schrijf samen met ons de geschiedenis van de pelgrimswegen naar Scherpenheuvel.

Lees meer

Interleuven start in samenwerking met IGO, Trage Wegen vzw, stad Scherpenheuvel-Zichem en Bedevaartsoord O.L.V. van Scherpenheuvel op 26 april officieel met het project ‘Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel’. Op die dag wordt het projectlogo bekendgemaakt en wordt deze website officieel gelanceerd.
De bedoeling van het project is om het netwerk van oude bedevaartwegen naar Scherpenheuvel terug herkenbaar te maken en het bijhorende erfgoed te ontsluiten.

Lees meer

  • 1
  • 2
 Langs pelgrimswegen naar Scherpenheuvel is een project van Interleuven dat wordt gerealiseerd in samenwerking met de volgende partners:
 
Interleuven IGO Trage wegen Scherpenheuvel zichem logo Bedevaartsoord Scherpenheuvel