M-app brengt woon-werkverkeer Researchpark Haasrode in kaart

Op 2 mei werd op het bedrijventerrein Researchpark Haasrode de 'M-app' voorgesteld. Deze app brengt het woon-werkverkeer van de werknemers op de bedrijvenzone in kaart. De resultaten worden op drie manieren gebruikt: gebruikers/werknemers krijgen alternatieven voor hun verplaatsingen zoals andere vervoermiddelen, tijdstippen of routes, bedrijven ontvangen input voor hun bedrijfsvervoerplannen en de overheden kunnen met de beschikbare data de verkeersstromen beter managen. Dat maakt van de M-app een primeur voor ons land. In de komende weken worden er ook roadshows georganiseerd om alternatieve mobiliteitsmaatregelen nog beter bekend te maken bij de bedrijven van het Researchpark Haasrode.

Op 3 maart stelden 9 partners een hele reeks initiatieven en plannen voor om het bedrijventerrein in Haasrode beter bereikbaar te maken. De M-app is een eerste maatregel om dit doel te bereiken. De applicatie voor smartphones werd ontwikkeld door de Universiteit Gent, in samenwerking met mobiliteitsorganisatie Mobiel21 en met subsidies van de Vlaamse Overheid. Naast de 9 partners (Voka – Kamer van Koophandel Vlaams-Brabant, stad Leuven, Interleuven, provincie Vlaams-Brabant, De Lijn Vlaams-Brabant, Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant, UC Leuven-Limburg, CVO Volt en POM Vlaams-Brabant), werden voor de app ook de gemeenten Lubbeek en Bierbeek betrokken.

Deze app verzamelt de woon-werkbewegingen van en naar het bedrijventerrein. Samen met de app werd ook een Facebook-pagina opgezet - www.facebook.com/MAppHaasrode - waar gebruikers meer informatie vinden en vragen kunnen stellen.

Het volledige persbericht vindt u hier.

Lancering M App WEB

De M-app werd op 2 mei officieel gelanceerd samen met alle partners.