• Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Samenaankoop voor het verwijderen van asbest

Het gebruik van golfplaten, leien en schoorsteenpijpen die asbest bevatten, was tot 1998 courant bij het optrekken van een gebouw. Door de enorme impact van asbest op het milieu en de gezondheid van de mensen is het produceren, verhandelen of (her)gebruik van asbesthoudende materialen al sinds 2001 verboden. De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken.

Lees meer

Verslag inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Voor dag en dauw stonden in Attenhoven al een 20-tal pelgrims startensklaar voor de groepstocht o.l.v. het Bedevaartcomité van Attenhoven. Een uur later, om 7 uur, vertrok ook de groepstocht o.l.v. Pasar Tremelo-Baal in de voetsporen van hun bekendste inwoner pater Damiaan.

Lees meer

TERTS Slotconferentie - 14 maart 2022

Na vier jaar loopt het TERTS-project op zijn einde. Op maandag 14 maart worden de resultaten voorgesteld, staan we stil bij de struikelblokken en werpen we een blik op de toekomst. Iedereen is welkom op deze slotconferentie in het BMCC in Brugge.

Lees meer

Event: inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Wandel de pelgrimsroutes vanuit Herselt, Diest, Attenhoven en Tremelo officieel mee in. Dit in de voetsporen van onze voorouders, maar ook van Hagelandse heiligen Pater Damiaan en Jan Berchmans, patroon van de scholieren. Enige tijd geleden gingen we tijdens verschillende projectcafés, samen met enthousiaste inwoners, op zoek naar de mooiste én veiligste routes naar Scherpenheuvel. Deze perfectioneerden we i.s.m. de gemeenten en partnerorganisaties.

Lees meer

Meer artikelen...