• 2024 02 banner wpopstreek
  • Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Fietssnelweg F24 feestelijk geopend

Op 5 juli 2023 werd in Bierbeek het eerste deel van de fietssnelweg F24 feestelijk geopend. Iedereen was welkom om dit nieuwe stukje fietssnelweg in te huldigen en alle passanten werden getrakteerd op een gratis ijsje en een kleine attentie. De vernieuwde weg zorgt ervoor dat fietsers op een veilige en aangename manier kunnen fietsen van de Boststraat in Boutersem tot het station van Leuven.

Lees meer

Digitaal loket kinderopvang van start in Scherpenheuvel-Zichem

Sinds 1 juli 2023 maakt ook de stad Scherpenheuvel-Zichem gebruik van de dienstverlening regionaal digitaal loket kinderopvang. Scherpenheuvel voegt zich zo bij achttien andere gemeenten uit onze regio die zich eerder al aansloten. Het regionaal digitaal loket kinderopvang biedt dan ook heel wat voordelen voor zowel ouders, organisatoren opvang als lokale besturen.

Lees meer

Hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant treedt toe tot Interleuven

Op woensdag 21 juni 2023 vond de algemene vergadering van Interleuven plaats. Een van de punten op de agenda was een statutenwijziging en toetreding van de hulpverleningszone Oost Vlaams-Brabant als nieuwe vennoot. De toetreding werd door de aanwezige stemgerechtigde vennoten unaniem goedgekeurd. De hulpverleningszone voegt zich als vennoot van Interleuven bij 29 steden/gemeenten, 29 OCMW’s en 8 politiezones uit het arrondissement Leuven en andere intergemeentelijke verenigingen.

Lees meer

Meer artikelen...