• Solveld Banner
  • 2022 11 banner LEWA
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Aankoopcentrale duurzame voertuigen "Gestroomd" geeft gas

De wetgever voorziet de komende jaren een snelle omschakeling binnen het Belgisch wagenpark van fossiele brandstoffen naar elektrisch aangedreven voertuigen. Het spreekt voor zich dat lokale besturen een voorbeeldfunctie hebben binnen deze omschakeling. Om de besturen hierbij te ondersteunen, hebben de Vlaamse streekintercommunales het initiatief genomen om een aankoopplatform te starten voor elektrische dienstvoertuigen. 

Lees meer

Nieuw vaccinatiecentrum in gebouw Interleuven

Vanaf 24 januari 2022 kunnen de inwoners van de gemeenten Bekkevoort, Diest, Halen en Scherpenheuvel-Zichem zich opnieuw dichter bij huis laten vaccineren. Het nieuwe vaccinatiecentrum zal geopend worden in een gebouw van Interleuven op het bedrijventerrein Webbekom. Dankzij een goede samenwerking hopen wij om deze tweede vaccinatiecampagne tot een succesvol einde te brengen. 

Lees meer

Interleuven ontwerpt EcoWerf Recyclagepark met Vlaamse primeur

Op woensdag 20 oktober 2021 werd het vernieuwde EcoWerf Recyclagepark in Begijnendijk geopend. Dat gebeurde vroeger dan oorspronkelijk werd voorzien in januari 2022. Het ontwerp en de opvolging van het dossier lagen in de deskundige handen van het team Gebouwen & Infrastructuur van Interleuven. Dankzij een vlotte planning en werking kon het park in amper 8 maanden verbouwd worden.

Lees meer

Meer artikelen...