• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Hoppinpunt gelanceerd in Tienen met de steun van Interleuven

Afgelopen week werd in Tienen een Hoppinpunt gelanceerd in aanwezigheid van onder andere de provincie Vlaams-Brabant en Interleuven. Hiermee wordt het startschot gegeven van e-autodelen in Tienen. De opening kaderde in het project ‘Maak een Mobipunt’ van Interleuven en haar partners om in de regio een netwerk van mobipunten uit te bouwen en Interleuven werkt voor de plaatsing elektrische deelwagens samen met Cambio.

Lees meer

Samenaankoop regenwatertonnen 2021

De voorbije zomers werden gekenmerkt door hittegolven en langdurige periodes van droogte. Lokale besturen waren genoodzaakt tot het afkondigen van besparende maatregelen voor het gebruik van grond- en leidingwater. Een verhoogde bewustwording dat drinkbaar water een schaars en kostbaar goed is, in combinatie met een gerichte aanpak voor het hergebruik van regenwater, is noodzakelijk om deze problemen in de toekomst het hoofd te bieden.

Lees meer

Werken van start aan bedrijventerrein Lewa

De werken om de uitbreiding van bedrijventerrein Lewa in Zoutleeuw te realiseren, zijn op 15 maart 2021 van start gegaan. In deze eerste fase van de werken wordt gefocust op de wateropvang en infiltratie, vervolgens worden de overige nutsleidingen en de wegenis aangelegd. Mits een voorspoedig werfverloop is de oplevering voorzien voor het bouwverlof van 2021. Het bedrijventerrein Lewa in Zoutleeuw is gelegen aan de rand van het centrum van de stad en wordt ontsloten langsheen de Sint-Truidensesteenweg.

Lees meer

Veilig fietsen in Rotselaar dankzij Interleuven

Op woensdag 3 maart werd in Rotselaar een nieuw stuk fietssnelweg geopend. Het gaat om het stuk tussen de Abdijlaan en het station van Rotselaar, goed voor bijna 2 kilometer extra fietsplezier. Dit nieuwe stuk maakt deel uit van de fietssnelweg F25 die de stations van Aarschot en Leuven met elkaar zal verbinden.

Lees meer

Waalse politiezones op bezoek in trainingscentrum Goetsenhoven

Donderdag 4 februari brachten de afgevaardigden uit enkele Luikse politiezones een bezoek aan het trainingscentrum in Goetsenhoven. Drie zones, vertegenwoordigd door hun burgemeesters, korpschefs en monitoren kwamen alle faciliteiten eens van dichtbij bekijken. Vanaf april 2021 zullen ook zij waarschijnlijk een gebruiksovereenkomst aangaan voor het trainingscentrum.

Lees meer

Meer artikelen...