• 2022 05 wpwerchter banner
  • Banner website
  • BannerBedrijfspercelen1130x225

Asbest, wat een nest!

Het gebruik van golfplaten, leien en schoorsteenpijpen die asbest bevatten, was tot 1998 courant bij het optrekken van een gebouw. Door de enorme impact van asbest op het milieu en de gezondheid van de mensen is het produceren, verhandelen of (her)gebruik van asbesthoudende materialen al sinds 2001 verboden. De Vlaamse Regering heeft samen met OVAM een asbestafbouwbeleid uitgewerkt om Vlaanderen uiterlijk tegen 2040 asbestveilig te maken.

Lees meer

Nieuwe innovatieprijs vernoemd naar Jan Callewaert

Interleuven, Stichting Leuven.Inc, KU Leuven Research & Development en de stad Leuven hebben de Jan Callewaert Innovation Award in het leven geroepen. De prijs zal toegekend worden aan een jonge ondernemer die zich onderscheidt in het domein van mobiele-data-technologieën.

Lees meer

Verslag inwandeling Langs Pelgrimswegen naar Scherpenheuvel

Voor dag en dauw stonden in Attenhoven al een 20-tal pelgrims startensklaar voor de groepstocht o.l.v. het Bedevaartcomité van Attenhoven. Een uur later, om 7 uur, vertrok ook de groepstocht o.l.v. Pasar Tremelo-Baal in de voetsporen van hun bekendste inwoner pater Damiaan.

Lees meer

TERTS Slotconferentie - 14 maart 2022

Na vier jaar loopt het TERTS-project op zijn einde. Op maandag 14 maart worden de resultaten voorgesteld, staan we stil bij de struikelblokken en werpen we een blik op de toekomst. Iedereen is welkom op deze slotconferentie in het BMCC in Brugge.

Lees meer

Meer artikelen...